Søg
17. oktober 2019..:: Hjem::..Registrer  Log ind

 Velkommen til Leif's ...........         Nordborg 26 hjemmeside

       D1 Pernille KJS

   Jeg havde sejlet Folkebåd i 30 år og da min kone Kirsten i de sidste 10 år ikke havde haft lyst til at kravle på knæ i kahytten, besluttede vi i 2004 at skifte båd, vi havde altid syntes at en Nordborg 26 var en passende båd til os begge og jeg var gået på efterløn året før og skulle have lidt at rive i da jeg ikke er nogen ørn til have.Der havde været et par stykker til salg de sidste par år men vi syntes de var i for dårlig stand til at det kunne friste. Så fandt vi ”Pernille” i Thurø den var som vi havde ønsket os, og var monteret med en Yamaha udenbords med elstart og cockpit betjening så slap vi for en gammel sur indenbords syntes vi. I maj måned var vi over for at hente den og efter en tur på kajen i Svendborg gik turen hjemad efter vi havde skilt bådestativet ad så Kirsten kunne have det med hjem i bilen.

  Længde

7.95 m.

  Længde vandlinie.

6.84 m.

  Bredde.

2.60 m.

  Dybgang.

1.50 m.

  Kølvægt.

12oo kg.

  Deplacement.

2700 kg.

  Storsejl.

13.08 m2.

  Fok.

15.8 m2.

  Genua.

24.3 m2.

  Spiler.   (38.68 m2)

54.7 m2.

  Vægt / Sejl areal

72.4%.

  Motor. "Beta BZ482 SD.

13.5 Hk.

  Bændstoftank.

28 l.

  Vandtank.

38 l.

  Konstruktions år

1977.

  Design.

Peter Ross.

  Med på turen til Køge havde jeg Bendt også fra Køge sejlklub, det blev en våd omgang det regnede næsten hele vejen og vi kom til Karrebæksminde som to druknede mus, vi skulle besøge Britta og John der tidligere var hjemhørende i Køge. Efter et solidt morgenmåltid hos Britta og John og rundt Knudshoved gik det østpå igen med en overnatning på Nyord, næste dag på vejen ud af renden i bøgestrømmen fik vi en regnbyge der næsten gjorde dag til nat så sort var himlen og det blev ved at regne.

  Udfor Bøgeskoven ringede Kirsten hun var ved at sælge "Jumping Bean" vores folkebåd gennem 25 år så det kunne ikke passe bedre selvom jeg fik druknet mobilen.

Copyright 2008 by leif Aakjær   Vilkår for anvendelse  Om beskyttelse af private oplysninger